Lekkage opsporen

Een lekkage is een van de meest vervelende problemen aan een woning. Indien de lekkage niet snel verholpen wordt kan het tot grote vochtplekken, schimmel en houtrot leiden. Het zo snel mogelijk opsporen van een lekkage is dan ook cruciaal.

Wij sporen de lekkage op en bieden direct een tijdelijke of structurele oplossing. Wij repareren de gevolgschade of verwijzen je door naar een specialist in ons netwerk. 

Hieronder een overzicht met informatie over de type lekkages die wij opsporen:

 • Badkamer lekkage
 • Lekkage door sneeuw
 • Dak lekkage
 • Leiding lekkage
 • Plafond lekkage
 • Riool lekkage

Badkamer lekkage

In de badkamer wordt het meeste water verbruikt. Vaak zijn er meerdere leidingsystemen en afvoeren aangebracht. Al deze systemen kunnen de bron van badkamer lekkage zijn.

Een badkamer lekkage kunnen wij gericht met weinig tot geen hak- en breekwerk opsporen. Dit doen wij door gebruik te maken van geavanceerde apparatuur. 

Lekkage door sneeuw

Lekkage door sneeuw is een veel voorkomende probleem. Bij koude temperaturen blijft sneeuw en ijs liggen, totdat de temperatuur boven of richting de 0 graden is. Als het niet meer vriest gaat het sneeuw en het ijs dooien. Als het snel warmer wordt dooit het snel en dat zorgt voor veel water op het dak. 

Vaak kan een dak en dakgoot grote hoeveelheden water niet aan en blijft het voor  langere tijd op het dak liggen. Als het water niet weg kan via de dakgoot gaat het naar een andere weg zoeken. Dit zorgt doorgaans voor lekkage door sneeuw.

Leiding lekkage

Een leiding lekkage kan naast schade ook voor veel onnodige water kosten zorgen. Het is belangrijk om een dergelijke lek zo snel mogelijk op te laten sporen en te herstellen. Dankzij verschillende technieken kunnen wij de oorzaak van waterlekken en vochtproblemen opsporen.

Dak lekkage

Daklekkage is een vervelend soort lekkage omdat het vaak lastig te achterhalen is waar het lek zich bevindt. Daarnaast kan door dak lekkage ernstige waterschade ontstaan.

Om de schade te beperken moet de lekkage eerst opgespoord worden. Voor het opsporen van de lekkage maken wij gebruik van speciale lekdetectie technieken en apparatuur. Het lek kan door ons zeer nauwkeurig getraceerd worden waardoor er weinig tot geen hak- en breekwerk nodig is.

Plafond lekkage

Het kan moeilijk zijn om de bron van een plafondlek te lokaliseren en reparaties uit te voeren. Veel voorkomende oorzaken van schade aan het plafond zijn lekkende of gebarsten leidingen, een overlopend toilet of bad en lekkage van het dak. Het lek kan door ons zeer nauwkeurig getraceerd worden waardoor er weinig tot geen hak- en breekwerk nodig is.

Riool lekkage

Een riool lekkage heeft nare gevolgen. Het lek zorgt voor een penetrante geur en kan waterschade veroorzaken. Het vocht kan in muren en vloeren trekken waar het schimmel- en zwamvorming kan ontstaan. Reden genoeg dus om een lek in de riolering zo snel mogelijk op te sporen en te laten verhelpen.

Hulp nodig?

Waarom Lektec?

 • Geen sloopwerk en schade
 • Verzekering vergoedt kosten
 • Eerlijke en heldere prijzen
 • Ontvang duidelijk rapport
 • Professionele apparatuur